Helgen...

I fredags hade jag hemma ett par vänner hos mig, vi käkade kina mat och tittade på film. Var mycket trevligt! :)

I går blev det utgång! Var en helt okej kväll förutom att krogen var överbefolkad av folk och det var fruktansvärt varmt inne. Jag kände mig mer eller mindre som en varm flodhäst som dansade runt på dansgolvet...HAHA:D





Nu väntar söndagsmys, med tända ljus och GOODIS!



Fynda!



Elegant rosa klänning med ett par lager av tyg!
Passar till finare middag/bal.
Har använt klänningen en gång.
Storlek S
Köpt på MQ med märke Stockholm
Pris 300:-  (ej fraktkostnad inräknat)




Tubtoplinne i röd färg!
Storlek S
Köpt på MQ med märke ZOUL
Pris 100:-  (ej fraktkostnad inräknat)
Aldrig använd



Sommar/Vinter klänning!
Halterneck modell
Paris, Kate and I från MQ
Pris 400:-  (frakt inräknat)
S 34
Aldrig använd

Shopping under hösten...

Under hösten har de shoppats en del!

Här är en del av allt...

 
Budget stövlar och pumps. Allt till ett värde av 900 kr. Det kallar jag att fynda!

Klänning från Vila.


Klänning från Stylebystars. Har även köpt en i beige färg också. Supperläcker!


Fortsättning följer! ;)

PARTY...

Ikväll ska jag hemåt till kusten närmare bestämt. Jag ska med en kompis till en förfest och sen blir de paaarty!

Ha en toppen kvälll!

Kram <3

Redovisning...

Imorn ska vi ha en examinerande redovisning om hur man kan arbeta med teknik och naturvetenskap i förskolan. Har varit kul och förbereda inför själva redovisningen men nu när jag ska redovisa imorn känns det inte lika kul. Förstår inte varför jag blir så nervös!? Det är inte så att jag är rädd för att göra bort mig, utan mer alla stirrande blickar tror ja. Men detta är något som jag får fortsätta att arbeta med. En vältalande person föds inte på den dag, utan det krävs mycket träning.

Nu ska jag lägga mig med en bok och läsa en stund. Om ni undrar varför jag har så mycket bilder på katter beror det på att jag gärna skulle vilja ha en själv. Det är lite ensamt att bo själv i en lägenhet. Sedan så är ju katter så söööta! <3


Livet som student...

Tänkte jag skulle berätta om mitt val av utbildning,högskola och vägen dit.

När jag var sju år gammal sa ja för första gången att jag ville bli dagisfröken när jag blir stor.  Detta intresse höll i sig under min uppväxt och jag praktiserade första gången på en förskola när jag gick i 6:an. Jag tyckte att det var jätteroligt och det kändes redan då som ett yrke som jag skulle vilja utbilda mig till. Jag har alltid varit målinriktad och ambitös när det gäller skolan. På högstadiet valde jag att göra min prao i en blomsterbutik. Att arbeta med blommor var också något som verkade mycket roligt. Mitt gymnasieval blev barn och fritidsprogrammt, eftersom jag ville arbeta med människor.

Efter gymnasiet började jag studera på högskolan och läser nu femte termin på högskolan i Trollhättan. Den lärarutbildning jag går ger kompetens från förskola, f-klass, fritidshem och upp till tredje klass. Min speciella kompetens är grundskolans tidigaste år. Att läsa på högskolan är något speciellt. För att klara av livet som student får man ägna mycket av sin fritid till att läsa kurslitteratur och till att skriva uppsatser. Ibland vill man bara ge upp, men sen så när man väl har klarat en kurs så känns allt bra igen. Man utvecklas mycket som människa och kommer i kontakt med akademiska ord som man aldrig tidigare har förstått vad de betyder.

Varför jag valde högskolan i Trollhättan beror på att det är den högskola som ligger närmast där jag bor. Valet av högskola för många tror ja beror på vilken livssituation man befinner sig i. Har man familj så väljer man oftast sin närliggande högskola men är man ung och singel väljer man kanske en skola längre bort för att träffa mycket nytt folk. Jag går på Sveriges senaste nybyggda skola, så den har mycket fina lokaler. Den enda nackdelen är att studentlivet är ganska trist!! Om man är ute efter mycket fest och håll igång ska man nog välja städer som t.ex. Uppsala, Halmstad, Göteborg, Boråd och Karlstad osv. Beroende på vart man bor i landet.

Om jag är nöjd med min utbildning?
Både ja och nej. Utbildningen är 3 och 1/2 år och vi läser tillsammans med förskolelärare, fritidspedagoger och stundvis gymnasielärare. Jag och mina kurskamrater tycker att det läggs för stort fokus på att vi ska kunna skriva vetenskaplia texter. Visst vi skall kunna skriva bra formulerade texter, men jag har i alla fall inte tänkt att bli forskare.Under utbildninges gång ägnas en termin åt den svenska och matematik som jag ska undervisa på lågstadiet. Det tycker vi är för lite. Det borde vara mer praktik. Det är trots allt ute i verksamheten som man lär sig. Verkligheten stämmer långt ifrån de teorier som det står om i böckerna. Det vi läser om handlar mycket om etik och moral och om hur vi ska bemöta barn och föräldrar. Om hållbar utveckling ( miljön), hälsofrämjande pedagogik, estetik och naturkunskap mm. Nu under termin fem läser jag min specialisering och läser då kurser inom förskola och specialpedagogik. Specialpedagogik är ett mycket intressant ämne och som vi diskuterar mycket om på föreläsningar. Skolan skall vara en plats för alla barn. Det är ett nyckelbegrepp inom utbildningen. Inom utbildningen över lag är det mycket studiegruppsarbet där vi får ämnen att diskutera och problematisera. Vi har haft få tentor, vi har i stället mer arbeten som lämnas in. Tillskillnad från t.ex. sjuksköterskeutbildningen finns det mer rätt och fel där. De måste få alla rätt på sin läkemedelstenta medan inom lärarutbilningen handlar det mer om diskusioner. Visst finns det rätt och fel här också men kanske inte lika mycket om man jämför arbetet som sjuksköterska.

Hoppas att du Carolina har fått en inblick i hur en lärarutbilning kan se ut!
Om det är något specifikt du vill veta så är det bara att fråga.
Kram Veronica


Allmäna funderingar om hår och män...

Måste säga att jag stortrivs i min nya hårfärg. Känns mysigt med mörkare färg nu i höstrusket. Ska dock snart färga det igen för att färgen har släppt mycket. Får lägga upp en bild när jag har hittat min laddare till kameran.

Har fått pluggat en del ida. Men har vart ganska segt. Skall iväg och träna om ett par timmar, arobics är det som gäller. Måste berätta en sak som bara är för roligt. På tis och torsdagar tränar jag step på ett gym och det är bara tjejer förutom en äldre man. Han är så rolig bara för att han alltid bär blåa kläder från topp till tå, därav smeknamnet blåbäret. Förra året bar han röda kläder, därav smeknamnet lingonet. Ibland funderar jag på om han har någon fru? eller om han endast är med för att spana;) Kanske dumt tänkt men det är ju aldrig några män med på våra pass så.


Ha en toppendag alla!
Kram <3

Ny design...

Genom en gratis stilmall tycker jag att fått en bloggdesign som passar mig perfekt! :)
Nu kommer det förhoppningsvis kännas roligare att blogga. Men nu är det hög tid att ta tag i pluggandet! Har mänger att göra!

Nej- Jag är inget bloggproffs på långa vägar. Men jag skriver för att jag tycker att det är kul.


Skolan...

Är otroligt trött på skolan just nu. Skulle i stället bara vilja ha ett jobb. Men jag får rycka upp mig och kämpa på i stället. Inte min stil att bara lägga av sådär, utan har jag valt något så vill jag göra det helhjärtat. Och det är vad jag ska göra!